Kundalini Reiki

Een tijd geleden begon ik me te verdiepen in Reiki, specifiek in Kundalini Reiki, maar wat is dat precies?

Lees meer »

Voorstellen...

IK stel me graag aan jullie voor, mijn naam is Britt en ben 31 jaar jong. Ik vind het oud klinken maar voel me nog een jonge dame...

Ik heb het gevoel dat ik in de 20 ben blijven hangen, alsof ik nog veel moet inhalen en ontdekken. Misschien heeft dit ook wel met mijn verleden te maken.
Sinds mijn 11e worstel ik namelijk met een eetstoornis. Wat begon met gezonder eten, uitte zich uiteindelijk tot een jarenlange strijd.
Ik bleek ergens goed in te zijn en hierdoor hoefde ik niet met mijn emoties te dealen die ik destijds erg moeilijk vond. Ik hoorde er niet bij met mijn bril en kledingkeuze. Daarnaast was ik hoog sensitief en pikte veel emoties van andere op. Een goede voedingsbron om een eetstoornis te ontwikkelen.

 

Mijn brein merkte dat deze manier van overleven voor mij werkte waardoor ik dit patroon herhaalde en herhaalde....

Het werd een routine en ik durfde dit patroon niet meer los te laten, het gaf mij veiligheid. De opnames, behandelingen en groepssessies hadden dan voor korte duur succes. Mijn eetstoornis was te sterk en van anorexia ging dit over in orthorexia. Daarnaast kwamen er ook nog dwanghandelingen en smetvrees bij kijken. Iets waar ik me ontzettend voor schaamde maar de controle was te sterk. 

 

Door corona kwam ik thuis te zitten en merkte ik dat ik steeds meer moeite had met mijn regels en gedragingen. ik wam terecht bij een herstelcoach en las zelfhulpboeken waardoor ik voelde klaar te zijn om mijn eetstoornis los te laten...

Veel paniek en stressmomenten waren het uiteindelijk toch waard..... Een vrij leven zonder regels, controle en paniek is zoveel waard en dat is wat ik wil laten zien.
Niet het perfecte plaatje want dat bestaat helaas niet. Ook ik heb nog wel eens een baaldag of gedachten maar het is vooral hoe je ernaar handelt en mee om gaat. 

Dit beschrijf ik ook in mijn boek Perfect ongezond ( Te bestellen via mijn website)

En binnenkort in mijn podcast: Perfect ongezond de podcast.

 

Veel liefs en mocht ik je kunnen helpen in deze strijd laat het me dan zeker weten, want het leven is zo veel mooier en leuker zonder regels en die vervelende stem in jouw hoofd.