Kundalini Reiki

Gepubliceerd op 1 november 2023 om 16:30

Een tijd geleden begon ik me te verdiepen in Reiki, specifiek in Kundalini Reiki, maar wat is dat precies?

Kundalini reiki is je eigen innerlijke geactiveerde kracht en de kracht van het universum combineren. 

Je gebruikt dus 1: de kracht van jouw eigen kundalini wat een oerkracht is die opgeslagen zit in je lichaam. Een energiestroom van je stuit tot je kruin en kan spontaan worden geactiveerd met kundalini reiki. Deze energie is te sturen en te controleren zodat je de energie veel meer in eigen hand hebt. 

                         2: De kracht van reiki wat een energetische manier van healen is waarbij we gebruik maken van de energie van het universum. Deze energie komt via de kruin binnen en stroomt door naar onze handen. Deze energie helpt het energieveld te stabiliseren door handopleggingen. 

 

Door deze krachten te bundelen krijg je dus een hele waardevolle en krachtige healing. 

 

De betekenis van het woord kundalini is eigenlijk al eeuwen oud. Het komt uit het Sanskriet ( de dodentaal) van het oude India. Zij hadden destijds veel meer inzichten in ons energieveld en banen dan wij nu in de westerse wereld. 

Letterlijk betekend kundalini opgerolde kracht en omschrijft daarbij meteen de manier van energie die in ons lichaam verscholen zit. Het is een spiraalvormig energiekanaal is ons lichaam ter hoogte van onze stuit tot aan de kruin. Onderaan de ruggengraat slaapt deze energie ( deze energie wordt Shakti ofwel moeder godin van de aarde genoemd).

Geactiveerd gaat deze naar de kruin en herenigd met de Shiva ( god hemelse vader van het universum) 

 

De eerste ontwaking van jouw kundalini kan als een shift in je lichaam voelen. Een intense nieuwe staat van zijn die zowel positieve als negatieve effecten met zich mee kan brengen ( dit noemt met ook wel ascentieverschijnselen)

Wanneer deze energie vrij door jou banen stroomt geeft dit een gevoel van balans, controle, mogelijkheden, levendigheid ETC.

Het reinigt je energiekanaal en zet je in staat jouw eigen energie te verbinden met de universele levenskracht energie. 

 

Nu is enkel de vraag, waar is dit dan goed voor?

Ten eerste verhoogd het onze innerlijke kracht energie, vrijheid, warmte, kracht en activatie, Balans, controle en mogelijkheden. 

het mooie is, dit Isi onderdeel van jezelf. een actieve kundalini reinigt je energiekanaal en stelt je in staat je eigen innerlijke energie te verbinden met de universele levensenergie.

het helpt je lichaam en mind krachtig te houden. Daarnaast helpt het je energieblokkades te verwijderen en alle stromingen en energiekanalen vrij te houden. Een boost voor je ontwikkeling en innerlijke kracht wat doorwerkt in je dagelijkse leven. 
Ook raak je beter verbonden met de aarde, uiteindelijk besta je namelijk uit 2 werelden, als stoffelijk mens en als spiritueel wezen. Kundalini verbind. 

 

Wel is het essentieel om te luisteren naar je lichaam. Wanneer je kundalini hevig of spontaan ontwaakt kan dit tijdelijke effecten hebben, denk hierbij aan=

- Hoofdpijn

-verhoogde bloeddruk

-druk op lichaamsdelen of chakra"s

-duizelig

-oorsuizen

-veranderingen in het zicht, zowel positief als negatief

-gevoeliger

-tintelingen

-verwardheid

-verhoogde intuïtie

-inzichten

-terugkeer of verandering van lichamelijke en emotionele klachten.
Weet dat een volledige doorstroming zonder blokkades positief aan zal voelen. Bewust omgaan met het ontwaken is dus erg belangrijk om het te laten werken en je lichaam alles te laten verwerken. Eerste prioriteit is dus goed voor jezelf zorgen en naar je behoefte luisteren.

Kundalini symptomen zijn vaak tijdelijk, het ontvlamt en het stijgt op. Het activeert en laat los net als bij spierspanningen.

Reacties die je ervaart is het loskomen van jouw blokkades, onthoud dit is tijdelijk en maakt je uiteindelijk vrij. 

 

Mocht ik je interesse hebben gewekt, ik geef sessies zowel fysiek als online. Voor meer informatie neem zeker contact met mij op.
Veel liefs Britt. 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.